Magazin

Kızını tedavi ettirmediği suçlamasıyla mahkemede

Hacer Jafar 16565
Kızını tedavi ettirmediği suçlamasıyla mahkemede

Ceren Hindistan kızı Arya’nın kemoterapi görmesini reddettiği suçlamasıyla dün hakim karşısına çıktı.

Oyuncu Ceren Hindistan hakkında, 2 yaşındaki kızı Arya’nın kemoterapi tedavisini reddettiği suçlamasıyla ve çocuğa koruma kararı aldırılması talebiyle özel bir hastane tarafından dava açılmıştı. İstanbul 11. Aile Mahkemesi’nde görülen dünkü duruşmaya davalı Ceren Hindistan katıldı.

Hastanenin avukatı, Ceren Hindistan’ın kızı Arya’ya böbrek tümörü için kemoterapi ve radyoterapi uygulanırken, oyuncunun tedavi sürecini bitirerek hastaneden ayrıldığını, çocuğun tedavisinin devam ettirilmesi için mahkemeye başvuruda bulunduklarını ve bu yönde karar verilmesini talep etti.

‘Enfeksiyon kaptı’

Ceren Hindistan’ın avukatı ise çocuğun hastanede enfeksiyon kaptığını, ishal olduğunu, ölümcül durum karşısında annenin çocuğunu hastaneden çıkardığını, çocuğun tedavisine devam edildiğini ve sağlığına kavuştuğunu söyledi. Mahkeme, Hindistan’ın avukatlarının talebi üzerine gizlilik kararı aldı. Davanın baba Ümit Aslan’a ihbarına karar verilerek duruşma ertelendi.

‘Çocuk tedavi edilmiştir’
Duruşma sonrasında Ceren Hindistan’ın avukatı Andım Korkut, “Çocuk tedavi edilmişti ve sağlık durumu bir ay önce hastane raporuyla tespit edilmiştir. Çocuğun kemoterapiye veya radyoterapiye ihtiyacı bulunmamaktadır. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Bugün ‘Yeniden tedaviye başladı’ gibi bir haber var, bu mevzubahis değildir. Çocuk sağlıklıdır ve düzenli doktor kontrolü yapılmaktadır” dedi.

Görüntlenme: 16565
Hacer Jafar