Genel

Yeşil Holding mağduru konutzedeler eylem yaptı (Esenyurt konut mağdurları)

Gökşen Akyüz 12575
Yeşil Holding mağduru konutzedeler eylem yaptı (Esenyurt konut mağdurları)

Yıllar önce ev sahibi olmak istediler. Belediye öncülüğündeki inşaat firmasına güvenip ev aldılar. Taksitleri bitti ama evleri bir türlü teslim edilmedi. İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları bu kez Cevizlibağ'da bulunan Yeşil Holding önünde eylem yaptı. Seslerini duyurmak isteyen yüzlerce kişi yine muhatap bulamadı.

Nil... 8 yaşında... Anne, baba Nil dünyaya gelmeden ev aldı. Daha doğrusu aldıklarını sandılar. Yıllarca çalışıp çabalayıp evin taksitlerini ödediler. Bu arada Nil dünya geldi ve büyüdü. Ancak anne babası satın aldıkları eve bir türlü kavuşamadı.

Yıllardır seslerini duyurmaya çalışan ancak karşılarında ne inşaat şirketinden ne devletten bir yetkili bulamayan konutmağdurları yine eylemdeydi. Bu kez İstanbul Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde toplandılar. Yıllarca bekletilen mağdurların artık takati kalmamıştı. Kimi sinir krizi geçirdi kimi bayıldı.

İstanbul Esenyurt'tan yıllar önce ev alan vatandaşların konutları, aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü teslim edilmedi. Üstelik çoğunun inşaatına dahi başlanmadı.

İstanbul'da sayıları 60 bine ulaşan konutmağdurları bu kez muhatabın yanına, Yeşil İnşaatın sahibi Engin Yeşil'in holdingine gitti. yine bir muhattap bulamadılar.

Onbinlerce konut mağduru, sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Görüntlenme: 12575
Gökşen Akyüz