Kaş’ın merkezindeki o sımsıcak, enerjik ve alelade hayattan kendinizi kurtarabilirseniz, çevresinde de bu belde ile yarışacak birbirinden güzel yerler göreceksiniz. Kaş çevresinde gezilecek yerler hem tarih barındırıyor bünyesinde hem doğa. Her seyahat severin kendinden bir şeyler bulabileceği bir rota.
Kaş, Antalya’nın şehir merkezine en uzak ilçelerinden biri. Antalya Havalimanı’na indikten sonra, mini otobüsler ile 3.5 saat sürüyor gitmek. Bu nedenle Kaş’a ulaşmak için daha çok Dalaman Havalimanı tercih ediliyor. Ulaşılması zor olan her şey gibi ayrı bir güzelliği var bu tatil beldesinin. Ulaşmak zor evet, ama gittikten sonra da kendinizi bu gizlenmiş yerdeki capcanlı hayatın içine bırakıveriyorsunuz öylece.
Kaş Çevresinde Gezilecek Yerler
Kalkan
Kaş’a gelmişken 20km. mesafedeki Kaş’a bağlı tatil beldesi Kalkan’ı keşfetmeden dönmek olmaz. Kalkan zaten Kaş’a bağlı turistik bir mahalle. Günümüzden 3000 yıl önce Likya Uygarlığı’nın yaşadığı topraklarda bulunan Kalkan mutlaka rotanızda olmalı.
Kaleköy
Geçmişi M.Ö. 4. yy’a dayanıyor Kaleköy’ün. Simena Antik Kenti’nin üzerine kurulmuş küçük bir köy burası. Bir yarımada üzerinde bulunan Kaleköy’e ulaşım genellikle deniz yoluyla sağlanıyor o nedenle de bir ada izlenimi yaratıyor.
Genellikle Kaş merkezden ya da Üçağız’dan kalkan tur teknelerinin mola yerlerinden biri oluyor Kaleköy. Burada bulunan pansiyonlarda konaklayarak huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Tarihle ve doğayla bu kadar iç içe olabileceğiniz nadir yerlerden. Denizin ortasındaki lahit mezarın çevresinde kano yapmadan, Simena Antik Kenti’ne tırmanmadan, nefis dondurmalarından yemeden buradan ayrılmayın.
Kekova Adası
Kaş’tan biraz daha uzaklaşmaya vaktiniz varsa eğer, çevirin rotanızı Kekova’ya. İsterseniz karadan gidebileceğiniz, isterseniz denizden sea kayak ile gidebileceğiniz Kekova, doğal olaylar sonucunda yok olmuş bir batık şehir. Adanın derinlerine kadar uzanıyor tarih.
Adada yerleşim bulunmuyor. Teknelerle ziyaret edilen adada batık kentin olduğu yerde yüzmek ve dalış yasak. Tekne, kalıntıların olduğu yere paralel şekilde gidiyor ve siz batık kente tekneden bakıyorsunuz.
Antiphellos Antik Kenti
Kaş’ı gezmek için öncelikle yakın çevresinden başlamak lazım. Örneğin Çukurbağ Yarımadası yoluna girdiğinizde hemen sağ tarafınızda göreceğiniz Antik Tiyatro’dan. Antiphellos Antik Kenti’nin kalıntılarından biri olan tiyatro, Akdeniz’in en güzel manzaralarından birine sahip. Merdivenlerinin en üstüne çıkıp da Meis Adası’nı izlemenin keyfi ise bambaşka…
Likya kentleri içinde önemli bir yeri olan Xanthos Antik Kenti, Kaş’a 40 km uzaklıkta bulunuyor. Likya medeniyetinin ilk dönemlerinde başkent olduğu bilinen kent UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alıyor.
Xanthos Antik Kenti giriş ücreti 20 TL. Müze kart geçerli.
Patara Antik Kenti Fethiye-Kalkan arasında Gelemiş Köyü’nde yer alıyor. Likya’nın en önemli ve en eski şehirlerinden biri olan Patara Likya Birliği’nin başkentliğini üstlenmiş. Ayakta kalan en eski demokratik meclis binasının da bulunduğu antik kentte görebileceğiniz bir çok kalıntı var. Bu önemli antik kenti Kaş çevresinde gezilecek yerler listenize muhakkak dahil edin.
Patara Antik Kenti giriş ücreti 70 TL. Müze kart geçerli.
Var mı hala vaktiniz? Öyleyse uzanın Demre‘ye. Demre’de Noel Baba Kilisesi’ni ziyaret edin. Yüzyıllar önce Noel Baba’nın anısına yapılan bu tarihi binada hem biraz çocukluğunuzu koklayın, hem de hoş bir hediyelik alın kendinize.
Antalya’nın eşsiz güzellikler ile iç içe tatil beldesi Kaş’ı doyasıya yaşamak için daha çok merkezde yer alan Kaş otelleri sizin için uygun olacak. Ancak hareketlilikten uzak olsun diyorsanız, Çukurbağ Yarımadası’ndaki otelleri de tercih edebilirsiniz.
Kaş otel fiyatları hakkında da birkaç not ekleyeyim. Eğer Kaş’ı ve çevresini gezmek istiyorsanız, merkezde yer alan uygun fiyatlı pansiyonları tercih edebilirsiniz. Zira otelden çok faydalanamayacaksınız. Otele ayıracağınız ücreti de daha çok gezilecek yerlerde harcayabilirsiniz.